Ngroheni furrën në 200 gradë C. Prisni fokacen në mes për të krijuar 2 raunde. Vendoseni anën e prerë lart në një fletë pjekjeje. Lyejeni bukën me vaj ulliri dhe i hidhni pak kripe dhe piper. Shtoni 1/4 filxhan marinara mbi secilën raund dhe spërkateni me provolonën sipër. Mbi djathin, shpërndani fetat e sallamit, speca djegës, ullinjtë kalamata, argjinare dhe ullinj manzanilla në secilin raund. Piqeni derisa skajet të jenë artë dhe djathi të shkrihet, 10 – 12 minuta. Spërkatini picat me pesto dhe pak parmixhano dhe borzilok. Ndajeni në feta dhe shërbejeni.
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Lini një koment