Hidhni pjesën më të madhe të qumështit të kokosit në një tenxhere, duke rezervuar pak në një tas të vogël për më vonë. Shtoni sheqerin, kripën dhe shafranin e Indisë (për ngjyrën) në tigan.
Pritini pakon e vaniljes në gjysmë të gjatësisë dhe hidheni në tigan.
Ngroheni në një zjarr të ulët për 10 minuta derisa sheqeri të jetë shkrirë dhe përzierja të fillojë të avullojë.
Përziejeni miellin e misrit me qumështin e rezervuar të kokosit në një tas të vogël derisa të zbutet. Hidhni tek qumështi i nxehtë dhe vazhdimisht përzijeni edhe për 5-10 minuta të tjera derisa përzierja të trashet në një konsistencë të kremit të derdhur.
Kullojeni në një tas, mbulojeni dhe futeni në akull për të paktën 2 orë.
Hidhni përzierjen e ftohur në një prodhues të akullores dhe mbajeni për 20-30 minuta derisa të merrni një akullore të butë.
Në një tenxhere hedhim ujë dhe sapo të marrë valë shtojmë kripën dhe makaronat. Në një tigan me pak vaj ulliri vendosim 2 thelpinj hudhër dhe pak majdanoz që të aromatizohet vaji sa më mirë. Shtojmë më pas frutat...
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Komento