Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Në një tenxhere me madhësi të mesme ngrohni vajin dhe shtoni qepë, trumzë, kripë dhe piper. Gatuajini derisa qepët të jenë të buta dhe të tejdukshme, duke i trazuar shpesh, rreth 10 minuta.
Shtoni supë, sheqer, mjaltë, uthull, xhenxhefil dhe kumbulla të thata në tenxhere dhe vazhdoni gatimin, duke e përzier shpesh, derisa qepët të fillojnë të karamelizohen, rreth 10-15 minuta më shumë.
(Ndërsa gatuani, vazhdoni të trazoni për të parandaluar djegien. Nëse përzierja duket se është pak e thatë, shtoni pak ujë deri në fund. Mos e zieni shumë! Qepët duhet të karamelizohen dhe duhet të ketë akoma pak lëng brenda.)
Lëreni reçelin të ftohet, pastaj transferojeni në një kavanoz dhe ruajeni në frigorifer.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento