Në një tenxhere me madhësi të mesme ngrohni vajin dhe shtoni qepë, trumzë, kripë dhe piper. Gatuajini derisa qepët të jenë të buta dhe të tejdukshme, duke i trazuar shpesh, rreth 10 minuta.
Shtoni supë, sheqer, mjaltë, uthull, xhenxhefil dhe kumbulla të thata në tenxhere dhe vazhdoni gatimin, duke e përzier shpesh, derisa qepët të fillojnë të karamelizohen, rreth 10-15 minuta më shumë.
(Ndërsa gatuani, vazhdoni të trazoni për të parandaluar djegien. Nëse përzierja duket se është pak e thatë, shtoni pak ujë deri në fund. Mos e zieni shumë! Qepët duhet të karamelizohen dhe duhet të ketë akoma pak lëng brenda.)
Lëreni reçelin të ftohet, pastaj transferojeni në një kavanoz dhe ruajeni në frigorifer.
Fasulet janë një ushqim i shëndetshëm dhe i shijshëm, por koha e gjatë e gatimit mund të jetë sfiduese, sidomos kur nxitoni. Fatmirësisht, ka një truk të thjeshtë që do t’ju ndihmojë të kurseni kohë! Nëse keni harruar t’i...
Përzierja e përbërësve Në një tas të madh, përziejmë mishin e grirë me karrotën, qepën, hudhrën, majdanozin dhe bukën e thërrmuar. Shtojmë vezën dhe erëzat sipas shijes dhe i përziejmë mirë derisa të bashkohen. Formimi i qofteve Formojmë qoftet...
Në një tas, përziejmë majanë me ujin e vakët dhe sheqerin. E lëmë të qëndrojë për 10 minuta derisa të krijohen flluska. Shtojmë miellin, kripën dhe vajin. E punojmë brumin derisa të bëhet elastik. E mbulojmë dhe e lëmë...
Komento