Në një tenxhere me madhësi të mesme ngrohni vajin dhe shtoni qepë, trumzë, kripë dhe piper. Gatuajini derisa qepët të jenë të buta dhe të tejdukshme, duke i trazuar shpesh, rreth 10 minuta.
Shtoni supë, sheqer, mjaltë, uthull, xhenxhefil dhe kumbulla të thata në tenxhere dhe vazhdoni gatimin, duke e përzier shpesh, derisa qepët të fillojnë të karamelizohen, rreth 10-15 minuta më shumë.
(Ndërsa gatuani, vazhdoni të trazoni për të parandaluar djegien. Nëse përzierja duket se është pak e thatë, shtoni pak ujë deri në fund. Mos e zieni shumë! Qepët duhet të karamelizohen dhe duhet të ketë akoma pak lëng brenda.)
Lëreni reçelin të ftohet, pastaj transferojeni në një kavanoz dhe ruajeni në frigorifer.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Komento