Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Ngroheni furrën në 180 gradë C.
Vini një fletë të madhe pjekje me letër pergamene.
Zhvendosni fletën e brumit në fletën e përgatitur të pjekjes.
Pritini 10 të çara (në secilën nga anët e gjata) rreth dy të tretat e rrugës, duke e lënë qendrën të paprerë. (Referojuni fotos në postim për ndihmë!)
Përhapni mustardën përgjatë qendrës së brumit.
Sipër hidhni proshutën, vezët e fërguara dhe djathin.
Kryqëzoni shiritat e brumit mbi mbushjen në mënyrë që të merrni një model të endur, duke u siguruar që brumi të ngjitet me njëri-tjetrin.
Piqni për 20-23 minuta derisa të marrë ngjyrë kafe të artë.
Hiqeni nga furra dhe spërkateni me majdanozin.
Lërini të pushojnë për 5 minuta dhe pastaj shërbejeni menjëherë.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento