3 patate të vogla (1 të bardhë,1 të kuqe dhe 1 vjollcë)
8 gota ujë
Salca:
½ filxhan vaj ulliri ekstra-virgjër
¼ filxhan uthull vere të kuqe
1 lugë mustardë
6 thelpinj hudhër
1 ½ lugë çaji kripë
½ lugë çaji piper i zi i bluar
10 qepë të njoma, të prera hollë
½ filxhan gjethe majdanozi të freskët
1 lugë gjelle gjethe të freskëta trumze të copëtuara
4 gota rukola
Në një tenxhere vendosni patatet dhe ujin të ziejnë.
Mbulojini dhe lërini deri në vlim 9 -11 minuta ose derisa patatet të zbuten kur shpohen me thikë. Kullojini patatet dhe lërini të ftohen rreth 10 minuta.
Ndërkohë, në një enë të madhe, rrihni vajin, uthullën, mustardën, hudhrën, kripën dhe piperin derisa të kombinohen. Shtoni sipër qepë, majdanoz dhe trumzë.
Pritini patatet në copa të vogla dhe shtoni pak uthull në tas.
Përhapni rukolën në pjatë të madhe dhe hidhni përzierjen e patateve mbi rukolan.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Komento