Si fillim qërojmë lëkurët e domateve dhe i presim në kubikë të vegjël.
Qepën e presim në feta shumë të holla, ndërsa djathin në feta të holla me qëruesen e patateve.
Vëmë në zjarr një tigan të madh, të sheshtë, me fare pak vaj, që mund të nxerë fetat e mishit pa i vendosur mbi njëra-tjetrën.
Fetat e mishit i lyejmë me pak kripë, piper e miell dhe i vendosim në tigan.
Kur të kenë marrë ngjyrë nga të dyja anët i lagim me pak verë dhe vëmë disa feta qepë mbi çdo fetë mishi.
Kur qepa të jetë zbutur shtojmë domatet, borzilokun të copëtuar me dorë dhe djathin.
Fikim zjarrin, e mbulojmë me kapak (ose me letër furre nëse nuk keni kapak për tiganin), e lëmë të pushojë 2 minuta dhe më pas e shërbejmë menjëherë me pak vaj ulliri.
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Komento