Një përzierje fantastike e shijes mesdhetare dhe italiane tek kjo sallatë me pasta

Veshtiresia
Mesatare
Koha gatimit
10 min
Sugjerohet për:
4 persona
Kalori:
440
225 gr makarona çdo formë e vogël do të bëjë
2 gota (40 gram) rukola të freskët
95 gr artichoke të marinuar me krem
1/2 filxhan (55 gram) domate të thara nga dielli (të paketuara në vaj) të kulluara dhe copëtuara në mënyrë të trashë
65 gr ullinj të zinj
50 gr djathë feta i thërrmuar
35 gr speca të kuq të pjekur të kulluar dhe të prerë në feta
5 gr majdanoz të freskët
Për salcën:
1/3 filxhan (65 gram) vaj ulliri ekstra i virgjër
1 lugë gjelle uthull
1 lugë gjelle ujë
1 thelpi hudhër të grirë
1 lugë çaji kripë
1/2 lugë çaji rigon të thatë
1/2 lugë çaji borzilok të thatë

1.Gatuani makaronat sipas udhëzimeve të paketës. Pastaj, kullojeni dhe shpëlajeni nën ujë të ftohtë për të ndaluar procesin e gatimit.

2.Hidhuni makaronave 1/3 e salcës së përgatitur dhe lërini mënjanë.

3.Përgatitja e salcës italiane:

4.Në një enë kombinoni vajin e ullirit, uthullën, ujin, hudhrën, rigonin e tharë, borzilokun e tharë dhe kripën.

5.Vendosini kapakun dhe tundeni për tu kombinuar.

6.Përgatitja e sallatës:

7.Në një tas të madh kombinoni makaronat e përgatitura, rukolën, artichoken, domatet e thara, ullinjtë, djathin feta, specat e kuq dhe majdanozin.

8.Derdhni salcën e mbetur dhe përzijeni butësisht derisa të gjithë përbërësit të jenë veshur në mënyrë të barabartë.

9.Rregullojeni për kripë dhe erëza sipas dëshirës.

10Mund ta shërbeni sallatën me makarona mesdhetare në temperaturë dhome ose të ftohta.

Komento