Në një tigan të madh, shtoni gjysmë lugë çaji gjalpë dhe 2 lugë çaji lëng molle. Lejoni që gjalpi të shkrihet.
Shtoni një krep në tigan dhe gatuajeni përafërsisht 1 minutë derisa krepa të fillojë të karamelizohet. Paloseni dhe vendoseni në një pjatë ndërsa vazhdoni me krepat e mbetur.
Shkrihet gjalpi i mbetur në tigan, pastaj shtoni mollët. Shtoni sheqerin, kripën, lëngun e limonit dhe lëngun e mbetur të mollës dhe gatuajeni derisa salca të trashet dhe mollët të jenë të buta.
Vendosni krepat përsëri në tigan dhe lugën sipër salcës.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Komento