Tavë patatesh me sallam, djathë pikant dhe domate

1 pako patate të gatshme
1/3 filxhan vaj perimesh
1 pako sallam derri
6 vezë të rrahura
1 filxhan me kërpudha të freskëta me feta
3/4 filxhan djathë pikant
3/4 copë djathë zviceran
1/2 filxhan qumësht
1 lugë gjelle majdanoz
1 lugë çaji kripë dhe hudhër
1/4 lugë çaji piper i zi
4 feta domate

1.Ngroheni furrën në 220 gradë C.

2.Hidhni patatet me vajin e perimeve në një tas deri sa patatet të jenë të veshura mirë.

3.Shtypni patatet në një tenxhere për të krijuar një kore.

4.Piqini patatet në furrën e nxehur deri sa të marrin ngjyrë kafe të artë, rreth 30 minuta.

5.Hiqeni tavën nga furra dhe uleni nxehtësinë në 175 gradë C.

6.Ndërsa patatet janë pjekur, ngrohni një tigan të madh mbi nxehtësinë mesatare dhe hidhni sallamin.

7.Gatuajeni derisa sallami është i thërrmueshëm. Derdhni dhe hidhni yndyrën e tepërt.

8.Kombinojeni sallamin me vezë, kërpudha, djathë pikant, djathë zviceran, qumësht, 1 lugë gjelle majdanoz, krip, hudhër dhe piper i zi në një tas të madh.

9.Derdhni përzierjen e vezëve në koren e përgatitur të patates.

10.Piqini në furrë rreth 25 minuta.

11.Organizoni fetat e domates mbi vezët dhe spërkatini me majdanozin e mbetur.

11.Kthejini në furrë dhe vazhdoni t’i piqni derisa domatet të zbuten, rreth 5 minuta më shumë.

Lini një koment