Nga neps. al19 Nëntor, 2021 Warning: Undefined variable $post in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Warning: Attempt to read property "ID" on null in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Lexoje për 3 minuta
Nëse akoma nuk e dini, grupi juaj i gjakut është përcaktues i dietës suaj ushqimore!
Në mesin e shumë programeve të shëndetshme të ngrënies ekziston dhe një dietë specifike për grupet e gjakut. Dieta e grupit të gjakut është një dietë unike nga dietat e tjera.
-Grupet e Gjakut
Ekzistojnë 4 grupe gjaku: O, A, B dhe AB. Dieta e llojit të gjakut i përmbahet faktorëve specifikë: Një është lloji juaj i gjakut që është një gjurmë e fuqishme gjenetike që ju identifikon. Gjithashtu, kur hani sipas dietës individuale të tipit të gjakut, do të jeni më të shëndetshëm, do të humbni peshë më shpejt dhe do të ngadalësoni procesin e plakjes. Për më tepër, lloji i gjakut është një masë më e besueshme e identitetit tuaj unik se raca, kultura ose gjinia.
-Ushqime specifike
Ushqimi është një listë e detajuar e 16 grupeve ushqimore nga mishi tek erëzat. Çdo grup ushqimesh ndahet më tej në tre kategori: shumë të dobishme për trupin, neutrale ose shmangëse. Plani nuk është i dizajnuar për të humbur peshë në mënyrë specifike, por thekson performanca optimale në shëndet.
Llojet e gjakut dhe çfarë duhet të hanë:
1. Lloji 0:
-Mishi është i këshilluar për shkak të niveleve të larta të aciditetit të stomakut.
-Gluten gruri dhe misri i ëmbël janë shkaqet e shtimit të peshës. Aktiviteti më i mirë fizik janë sportet e nivelit të lartë si gjimnastika.
-Kanë një shkallë të lartë të ulçerave peptike dhe sëmundjeve të tjera inflamatore të tilla si artriti.
2.Lloji A
-Këshillohet një dietë vegjetariane që është e lartë në karbohidrate dhe me yndyrë të ulët.
-Fasulet dhe mishi janë faktorë të rritjes së peshës pasi aciditeti i ulët në stomak nuk është në gjendje të metabolizojë proteinat e kafshëve.
-Kanë nevojë për stërvitje të lehtë.
-Rreziku i kancerit dhe i sëmundjeve të zemrës është mbizotërues nëse toksinat nuk eliminohen nga dieta.
3.Lloji B
-Ky është grupi i vetëm i gjakut që i bëjnë mirë produktet e qumështit.
-Misri i ëmbël, thjerrëzat dhe kikirikët mund të kontribuojnë në shtimin e peshës.
-Duhet të angazhohen në një formë të moderuar të stërvitjes, siç është ecja.
4.Lloji AB:
-Dieta përshkruan produktet e qumështit, ushqimet aziatike dhe perimet jeshile.
-Ky grup ka më intolerancën e përzierjes së A dhe B dhe përfitimet e kombinuara gjithashtu.
-Mishi i kuq, fasulet dhe gruri mund të kontribuojnë në shtimin e peshës.
-Duhet të angazhohen në ushtrime qetësuese dhe teknika relaksimi.
16 Prill, 2025 Warning: Undefined variable $post in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Warning: Attempt to read property "ID" on null in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Lexoje për 1 minutë
E ke tepruar me kripën në supë, gjellë apo salcë? Mos u shqetëso, ka zgjidhje: 1️⃣ Shto një patate – Qëroje dhe hidhe në gatim. Ajo thith një pjesë të kripës. Hiqe përpara se ta shërbesh. 2️⃣ Shto pak...
16 Prill, 2025 Warning: Undefined variable $post in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Warning: Attempt to read property "ID" on null in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Lexoje për 1 minutë
Nëse do të shtrydhësh limonin dhe s’dëshiron të humbasësh asnjë pikë: 1️⃣ Rrotulloje mbi tavolinë duke e shtypur lehtë me pëllëmbën e dorës – kjo zbut fibrat dhe e ndihmon të lëshojë më shumë lëng. 2️⃣ Vendose në mikrovalë...
3 Mars, 2025 Warning: Undefined variable $post in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Warning: Attempt to read property "ID" on null in /var/www/html/neps.al/wp-content/themes/neps/functions.php on line 204
Lexoje për 4 minuta
Për të rriturit që vuajnë nga intoleranca ndaj laktozës, konsumimi i qumështit të fermentuar mund të eliminojë ose të zvogëlojë ndjeshëm simptomat e këtij problemi. Studiuesit besojnë se mikroorganizmat e pranishëm në këtë produkt të fermentuar – i njohur...
Lini një koment