Penne me salcë specash të kuqe dhe djathë të bardhë dhie
2 qepë të grira imët
4 lugë gjelle gjalpë
6 speca të kuq të pjekur
½ filxhan me lëng perimesh
1 lugë çaji me kripë
1 lugë çaji me piper
1 copë djathë të bardhë dhie
1 pako penne të gatuara al dente
Djathë parmixhano të grirë
Pak rigon
1.Në një tigan skuqni qepën me gjalpin në nxehtësi mesatare për gati 5 minuta. 2.Më pas e kaloni masën në një blender së bashku me specat e kuq të pjekur ( u hiqni farat). 3.I përzieni për disa sekonda derisa të krijoni një masë homogjene. Më pas e riktheni purenë në tigan. 4.I shtoni lëngun e perimeve, kripën, piperin dhe djathin e dhisë. 5.E përzieni vazhdimisht derisa djathi të ketë shkrirë tërësisht. 6.Tani shtoni pennet e gatuara paraprakisht. Sipër e spërkasni me djathë parmigiano dhe rigon. 7.Ju bëftë mirë!
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment