Penne me salcë specash të kuqe dhe djathë të bardhë dhie

2 qepë të grira imët
4 lugë gjelle gjalpë
6 speca të kuq të pjekur
½ filxhan me lëng perimesh
1 lugë çaji me kripë
1 lugë çaji me piper
1 copë djathë të bardhë dhie
1 pako penne të gatuara al dente
Djathë parmixhano të grirë
Pak rigon

1.Në një tigan skuqni qepën me gjalpin në nxehtësi mesatare për gati 5 minuta.
2.Më pas e kaloni masën në një blender së bashku me specat e kuq të pjekur ( u hiqni farat).
3.I përzieni për disa sekonda derisa të krijoni një masë homogjene. Më pas e riktheni purenë në tigan.
4.I shtoni lëngun e perimeve, kripën, piperin dhe djathin e dhisë.
5.E përzieni vazhdimisht derisa djathi të ketë shkrirë tërësisht.
6.Tani shtoni pennet e gatuara paraprakisht. Sipër e spërkasni me djathë parmigiano dhe rigon.
7.Ju bëftë mirë!

Lini një koment