Sallatë e ftohtë me patëllxhanë dhe speca, shije për t’u patur zili!
3 patëllxhanë
1 spec i verdhë
1 spec i kuq
½ filxhan kafe uthull molle
1/2 qepë e kuqe
1 lugë kafeje vaj ulliri
6 thelpinj hudhër
2 lugë gjelle majdanoz i grirë
1 filxhan kafe uthull të verdhë
Kripë, piper i zi
1.Vendosim një tenxhere në zjarr me ujë për të zierë. Grijmë majdanozin shumë hollë.
2.Qërojmë hudhrat dhe ato i grijmë imët. Specat i presim në shirita për së gjeri, qepën e presim në feta të holla sipër sallatës.
3.Patëllxhanët i qërojmë nga lëkura, i presim në shirita në gjatësinë e specave. Shtojmë tek tenxherja në zjarr 1 lugë çaji kripë dhe 1 filxhan kafe uthull të bardhë dhe vendosim copat e patëllxhanit të ziejnë për 7 minuta.
4.Më pas i kullojmë mirë duke i shtypur me lugë që mos të kenë më ujë. Në një tigan me 2 lugë gjelle vaj ulliri kaurdisim specat deri sa të ulim volumin dhe të skuqen lehtë.
5.Ndërkohë që specat skuqen në një tas vendosim hudhrat e grira, piper të zi dhe 1 lugë kripë, 1 lugë kafe vaj ulliri.
6.I përziejmë mirë dhe e lëmë mënjanë që vaji të aromatizohet. Vendosim patëllxhanët e kulluar në një tas.
7.Shtojmë po aty specat e kaurdisur dhe 1 filxhan uthull molle si dhe pak piper të zi, qepët, majdanozin të grirë dhe të gjitha këto i përziejmë mirë.
8.Në fund shtojmë vajin e aromatizuar me hudhra.
9.I lëmë të marinohen 30 minuta në temperaturë ambienti me kapak e në fund i vendosim në frigorifer dhe 30 minuta të tjera para se t’i servirim.
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Lini një koment