Kjo supë krem me lulelakër dhe vaj tartufi është e paparë
285 gr lule lulelakër
1 patate e vogël
Vaj nga tartufi i bardhë për shije
1 1/4 gota me supë pule
1/4 filxhan djathë parmixhano
1 thelpi hudhër
Kripë dhe piper për shije
Bukë të thekur në kuba për shije
Qepë
1.Në një tenxhere shtoni lulelakrën, patatet, qepën, thelpin e hudhrës të grira, supën e pulës, kripën dhe piperin.
2.Mbulojeni dhe lëreni të ziejë për 30 minuta.
3.Shtoni perimet e ziera në një blender bashkë me djathin parmixhano dhe përziejeni deri sat ë bëhet krem.
4.Shërbejeni me vajin e bardhë të tartufit për shije dhe kubat e bukës së thekur me djathë parmixhano.
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Lini një koment