Receta më e thjeshtë e salmonit është kjo me 3 përbërës
2 fileto salmon i freskët
4 lugë vaj ulliri
2 lugë lëng portokalli
2 lugë lëng limoni
2 lugë kafeje salcë soje
Fara susami
Kripë
1.Ndezim furrën me 190°C.
2.Në një tas përziejmë vajin, lëngun e limonit, lëngun e portokallit dhe salcën e sojës.
3.Shtojmë pak kripë sipas shijes që preferoni.
4.Spërkasim me pak kripë salmonin e lyejmë me fara susami dhe i vëmë filetot në një tavë të lyer me pak vaj ose me letër furre dhe i lyejmë me salcën e mësipërme (lëmë pak salcë për ta shërbyer).
5.E pjekim në furrë për 30 minuta ose më shumë, sipas dëshirës suaj, por varet dhe sa të trasha janë filetot e salmonit
6.E shërbejmë me pak nga salca që përdorëm për ta lyer sipër.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment