Një supë e lehtë, plot shije dhe e thjeshtë në përgatitje!
2 karota
3 patate
2 speca jeshil
1 kokërr qepë
2-3 lugë gjelle vaj ulliri
1 lugë gjelle gjalpë të freskët
1 litër lëng pule
1 filxhan kafeje me makarona të vogla (supe)
1 lugë çaji me piper të kuq pluhur
Kripë
Majdanoz ose kopër
1.Prisni të gjitha perimet në kubikë të vegjël.
2.Në një tenxhere hidhni vajin e ullirit, gjalpin dhe shtoni qepët, të cilat i keni prerë imët.
3.I kaurdisim derisa volumi i tyre të bjerë.
4.Më pas shtojmë të gjitha perimet dhe kaurdisini për disa minuta.
5.Hidhni kripën, piperin e kuq pluhur dhe lëngun e pulës.
6.I lëmë të zjejnë të gjitha bashkë derisa perimet të zbuten.
7.10-15 minuta para se ta hiqni nga zjarri shtoni makaronat dhe lërini të gjitha bashkë derisa supa të jetë gati.
8.Në fund kur serviret, supës i hidhet pak lëng limoni majdanoz ose kopër.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Lini një koment