Kruasanë me proshutë dhe djathë për mëngjesin e sotëm
8 kruasanë të ndarë në gjysëm
2-3 lugë gjelle mustardë
Proshutë e prerë në 8 feta të trasha
Djathë i grirë që shkrihet
4 vezë
350 ml qumësht
200 ml pana
Qepë të njoma
Gjalpë
1.Përhapni një shtresë të hollë mustardë mbi secilën gjysmë të kruasanëve pastaj bëni 8 sanduiçe duke përdorur proshutën dhe djathin për mbushje.
2.Ziejini së bashku vezët, qumështin dhe panën.
3.Lyeni një tavë me pak gjalpë dhe vendosni sipër kruasanët.
4.Shtojuni sipër përziejrjen e qumështit me vezët dhe lërini deri sat ë zhyten mirë kruasanët.
5.Ngroheni furrën në 180 gradë dhe piqini kruasanët për 20-25 minuta.
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Lini një koment