Fole dallëndyshesh, receta e veçantë që i “rrëmbyem” kuzhinës së Rezit!
D’artes by Rezi është një tjetër blogere ushqimi që po spikat me pjatat e shijshme dhe fotot e kuruara deri në detaj. Shumica prej gjërave që ajo gatuan janë me natyrë tradicionale, por mënyra e veçantë në servirje dhe finesa që bie në sy, të ftojnë menjëherë që t’i gatuash edhe ti nga shtëpia këto receta praktike.
Sot, ne i “rrëmbyem” Rezit një recetë tepër të veçantë që duhet “Fole Dallëndyshesh”.
Jeni kuriozë të dini sesi përgatitet?
Atëherë si fillim ju duhen këto përbërës:
½ e petës sfoliatë (e gatshme)
Mortadella e ndarë në feta të holla rrumbullake
Djathë gouda e butë (e prerë në katrorë)
Kërpudha të prera në copa të vogla
Salcë Beshamel
Udhëzime mbi përgatitjen:
Petën sfoliatë e ndani përgjysmë dhe e hapni me dorë sa të mundeni.
Sipërfaqen e saj e spërkasni me disa lugë beshamel. Për recetën e salcës beshamel mund të klikoni këtu.
Shtroni me radhë fetat mortadellës, sipër tyre fetat e djathit gouda, më pas kërpudhat dhe disa lugë beshamel (Sasia e përbërësve varet edhe numri i personave).
E mblidhni role petën e mbushur, duke mbyllur fillimisht anët në mënyrë që të mos dalë mbushja.
Rolenë e prisni më kujdes në feta me trashësi 5 cm.
I vendosni në një tavë ku keni shtruar më parë një letër kuzhine.
Sipër i shtoni përsëri beshamel dhe i fusni në furrë të piqen në temperaturë 200 gradë për 15 minuta.
Ju bëftë mirë!
Foto dhe receta, marrë nga faqja zyrtare në Instagram e 𝓓’𝓪𝓻𝓽𝓮𝓼 𝓫𝔂 𝓡𝓮𝔃𝓲
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment