Fole dallëndyshesh, receta e veçantë që i “rrëmbyem” kuzhinës së Rezit!
D’artes by Rezi është një tjetër blogere ushqimi që po spikat me pjatat e shijshme dhe fotot e kuruara deri në detaj. Shumica prej gjërave që ajo gatuan janë me natyrë tradicionale, por mënyra e veçantë në servirje dhe finesa që bie në sy, të ftojnë menjëherë që t’i gatuash edhe ti nga shtëpia këto receta praktike.
Sot, ne i “rrëmbyem” Rezit një recetë tepër të veçantë që duhet “Fole Dallëndyshesh”.
Jeni kuriozë të dini sesi përgatitet?
Atëherë si fillim ju duhen këto përbërës:
½ e petës sfoliatë (e gatshme)
Mortadella e ndarë në feta të holla rrumbullake
Djathë gouda e butë (e prerë në katrorë)
Kërpudha të prera në copa të vogla
Salcë Beshamel
Udhëzime mbi përgatitjen:
Petën sfoliatë e ndani përgjysmë dhe e hapni me dorë sa të mundeni.
Sipërfaqen e saj e spërkasni me disa lugë beshamel. Për recetën e salcës beshamel mund të klikoni këtu.
Shtroni me radhë fetat mortadellës, sipër tyre fetat e djathit gouda, më pas kërpudhat dhe disa lugë beshamel (Sasia e përbërësve varet edhe numri i personave).
E mblidhni role petën e mbushur, duke mbyllur fillimisht anët në mënyrë që të mos dalë mbushja.
Rolenë e prisni më kujdes në feta me trashësi 5 cm.
I vendosni në një tavë ku keni shtruar më parë një letër kuzhine.
Sipër i shtoni përsëri beshamel dhe i fusni në furrë të piqen në temperaturë 200 gradë për 15 minuta.
Ju bëftë mirë!
Foto dhe receta, marrë nga faqja zyrtare në Instagram e 𝓓’𝓪𝓻𝓽𝓮𝓼 𝓫𝔂 𝓡𝓮𝔃𝓲
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Lini një koment