Futeni menjëherë në dietën tuaj ushqimore këtë recetë me pak kalori
2 lugë vaj ulliri
2 lugë gjalpë
4 copa gjoks pule
4 thelpinj hudhër të grirë
½ filxhan qepë të grirë
1/3 filxhan djathë parmixhano i grirë
1 lugë gjelle majdanoz të grirë
½ filxhan verë e thatë e bardhë
1 dorë spinaq të freskët
4 lugë krem djathi
1 filxhan supë pule
Kripë dhe piper për shije
1.Ngroheni një tigan të madh mbi nxehtësi mesatare dhe shtoni 2 lugë vaj ulliri.
2.Marinoni gjoksin e pulës me kripë dhe piper dhe hidhini në tigan.
3.Lërini të skuqen në dy anët deri sa të marrin ngjyrë kafe të artë, rreth 5-6 minuta në secilën anë.
4.Transferoni mishin e pulës në një pjatë me letër kuzhine.
5.Shtoni 2 lugë gjalpë dhe qepë në tigan dhe gatuajeni 3-4 minuta.
6.Shtoni hudhrën dhe gatuajeni edhe 1 minutë.
7.Shtoni verën dhe lëngun e pulës në tigan dhe rrisni nxehtësinë duke e lënë të ziejë për 3 minuta.
8.Shtoni kremin e djathit dhe djathin parmixhano dhe skuqini së bashku derisa të krijohet masë homogjene.
9.Shtoni majdanozin dhe përzieni për 3 minuta deri sa të trashet pak.Fusni spinaqin në salcë.
10.Pastaj transferoni mishin e gatuar të pulës në tigan dhe ziejini për 2-3 minuta.
11.Rrokulliseni mishin në salcë për ta veshur plotësisht.
12.Provojeni për shije me kripë dhe piper nëse është e nevojshme, atëherë zbukurojeni me majdanoz dhe parmixhano të grirë dhe shijojeni!
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Lini një koment