6 patate të mëdha, të prera në feta me trashësi 0.5 cm
Trumzë të freskët
2 lugë gjelle djathë kaçkavall të grirë
Vaj
1.Ngrohni vajin e ullirit dhe perzijeni qepën sa të zbutet. 2.Shtoni mishin e grirë, karrotën dhe selinonë. 3.Kaurdiseni derisa mishi të bëhet ngjyrë kafe dhe të kenë shteruar lëngjet. Shuajeni me verë dhe lëreni të avullojë. 4.Shtoni salcën ,kripë ,piper ,2 gota ujë dhe lëreni të ziejë në zjarr të ulët derisa të trashet salca. 5.Herë pas here përziejeni me një lugë druri. 6.Përgatisni beshamelën duke shkrirë gjalpin në zjarr të ulët . 7.Shtoni miellin duke e kaurdisur për pak dhe më pas shtoni qumështin. 8.Përziejeni pa ndërprerje derisa salca të trashet. Rregullojeni me kripë dhe arrëmyshk. 9.Hidhni 1/5 e beshamelës tek salca dhe trazojeni mirë. 10.Nxehni pak vaj në një tigan dhe skuqini patatet nga të dyja anët sa të marrin faqe. 11.Vendosini në letër thithëse që t’u ike yndyra e tepërt. 12.Lyeni një tavë me pak vaj ulliri dhe spërkateni me pakëz galetë. 13.Shtroni një shtresë patatesh dhe hidhini përsipër pak kripë, piper dhe trumzë të freskët. 14.Shtroni një shtresë kimë ,më pas një shtesë patatesh, kimë dhe në fund patate. Secilën shtresë të patateve hidhini kripë, piper e trumzë. 15.Mbulojini patatet me beshamel dhe hidhini djathin sipër. 16.Futeni të piqet në furrë të paranxehur në 180 ° C për rreth 35- 40 min. 17.Lëreni të ftohet pak para se ta shërbeni .
Ke pyetur ndonjëherë pse djathi zviceran ka ato vrima kaq të njohura? Për vite me radhë, fëmijët (dhe ndonjëherë edhe të rriturit) janë argëtuar me idenë e minjve të vegjël që kafshojnë djathin duke lënë boshllëqe pas tyre. Por...
A e dini se gocat e detit, këto krijesa të vogla që shumë prej nesh i shijojnë në një pjatë të freskët me limon, fshehin një sekret vërtet të pazakontë? Përtej shijes së tyre unike dhe reputacionit si afrodisiak,...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
Lini një koment