1.Gatuani tortelinit sipas instruksioneve në paketim.2.Ndërkohë në një tigan skuqni gjalpin. Shtoni hudhrat, miellin, qepën dhe i përzieni për 1 minutë.3.Gjatë përzierjes shtoni panën, qumështin derisa të formohet një masë kremoze.4.Shtoni domatet, spinaqin e copëtuar dhe të larë, borzilokun, rigonin dhe djathin parmigiano.5.Shtoni kripë dhe piper për shije. Sapo të keni formuar një masë kremoze […]
1.Gatuani tortelinit sipas instruksioneve në paketim. 2.Ndërkohë në një tigan skuqni gjalpin. Shtoni hudhrat, miellin, qepën dhe i përzieni për 1 minutë. 3.Gjatë përzierjes shtoni panën, qumështin derisa të formohet një masë kremoze. 4.Shtoni domatet, spinaqin e copëtuar dhe të larë, borzilokun, rigonin dhe djathin parmigiano. 5.Shtoni kripë dhe piper për shije. Sapo të keni formuar një masë kremoze dhe homogjene shtoni tortelinit. 6.I përzieni mirë të gjitha bashkë. Nëse duhet pak më shumë qumësht mund t’ia shtoni. 7.E shërbeni të ngrohtë nëpër pjata duke i shtuar sipër pak djathë parmigiano. Ju bëftë mirë!
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Komento