Mjedra, boronica ose fruta të freskëta sipas dëshirës
1.Tretim çokollatën bashkë me qumështin në një tenxhere të vogël në nxehtësi mesatare duke e përzier vazhdimisht me lugë druri.
2.E heqim nga zjarri dhe pas 5-6 minutash shtojmë sheqerin pluhur, vaniljen dhe gjalpin në copa të vogla, duke i përzier me shpejtësi me lugë druri.
3.Copëtojmë biskotat në thërrime dhe i shtojmë te tasi ku kemi çokollatën.
4.Në tavën me letër furre ose plastmasë kuzhine hedhim gjysmën e kremit, fruta dhe përsëri krem.
5.E mbulojmë me plastmasë kuzhine që të mos marrë erërat e frigoriferit.
6.E lëmë të ftohet për një natë në frigorifer.
7.E nxjerrim nga frigoriferi 10 minuta para se ta shërbejmë.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment