Si t’i përgatisni këto petulla të kuqe për të dashurin/en e zemrës sot
1 panxhar i zierë dhe i qëruar
1 gotë qumësht
1 vezë
1 lugë gjelle gjalpë i shkrirë
½ lugë çaji me ekstrakt vaniljeje
2 lugë gjelle shurup panje
1 gotë miell
1 lugë gjelle pluhur pjekës
¼ lugë çaji me kripë
1.Në një blender bëni pure panxharin me qumështin. Shtoni më pas vezën, gjalpin, vaniljen dhe shurupin. I përzieni sërish. 2.Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën. 3.E përzieni sërish në shpejtësi mesatare ( jo shumë të shpejtë). 4.Masa e petullave u bë gati. Mjafton të merrni një garuzhde nga masa, e vendosni në tigan dhe e lini të gatuhet për 2 minuta nga secila anë. 5.Kështu veproni deri në fund. 6.E shërbeni menjëherë me disa mjedra sipër ose shurup panje sipas dëshirës.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment