Si t’i përgatisni këto petulla të kuqe për të dashurin/en e zemrës sot
1 panxhar i zierë dhe i qëruar
1 gotë qumësht
1 vezë
1 lugë gjelle gjalpë i shkrirë
½ lugë çaji me ekstrakt vaniljeje
2 lugë gjelle shurup panje
1 gotë miell
1 lugë gjelle pluhur pjekës
¼ lugë çaji me kripë
1.Në një blender bëni pure panxharin me qumështin. Shtoni më pas vezën, gjalpin, vaniljen dhe shurupin. I përzieni sërish. 2.Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën. 3.E përzieni sërish në shpejtësi mesatare ( jo shumë të shpejtë). 4.Masa e petullave u bë gati. Mjafton të merrni një garuzhde nga masa, e vendosni në tigan dhe e lini të gatuhet për 2 minuta nga secila anë. 5.Kështu veproni deri në fund. 6.E shërbeni menjëherë me disa mjedra sipër ose shurup panje sipas dëshirës.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lini një koment