Si t’i përgatisni këto petulla të kuqe për të dashurin/en e zemrës sot
1 panxhar i zierë dhe i qëruar
1 gotë qumësht
1 vezë
1 lugë gjelle gjalpë i shkrirë
½ lugë çaji me ekstrakt vaniljeje
2 lugë gjelle shurup panje
1 gotë miell
1 lugë gjelle pluhur pjekës
¼ lugë çaji me kripë
1.Në një blender bëni pure panxharin me qumështin. Shtoni më pas vezën, gjalpin, vaniljen dhe shurupin. I përzieni sërish. 2.Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën. 3.E përzieni sërish në shpejtësi mesatare ( jo shumë të shpejtë). 4.Masa e petullave u bë gati. Mjafton të merrni një garuzhde nga masa, e vendosni në tigan dhe e lini të gatuhet për 2 minuta nga secila anë. 5.Kështu veproni deri në fund. 6.E shërbeni menjëherë me disa mjedra sipër ose shurup panje sipas dëshirës.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Lini një koment