Supë e shpejtë turke me perime

5 gota me lëng pule
3 karota të prera për së gjati
2 gjokse pule
¼ lugë çaji me piper të zi
2 kungulleshka
3 domate me madhësi mesatare
2 lugë gjelle gjalpë
1 qepë e grirë imët
1 degë selino
Djathë parmigiano i grirë
1 filxhan me fasule të gatshme
Borzilok i freskët
2 thelpi hudhra

1.Në një tenxhere skuqni gjalpin.
2.Shtoni qepën, selinonë dhe hudhrat. I gatuani mirë për 5-8 minuta.
3.Shtoni lëngun e pulës dhe perimet me rradhë. Në fund mishin e pulës.
4.E lini supën për 20 minuta në zjarr.
5.Shërbejeni me djathë parmigiano sipër dhe gjethe borziloku.
6.Sipas dëshirës, supën mund ta bëni edhe kremoze me një blender dore.

Lini një koment