Miks perimesh 500 gr (kunguj, patëllxhanë ose perime të tjera të stinës)
Beshamelë 1 litër
Petë te freskëta lasanje 250 gr
Djathë Grana padano 30 gr
Proshutë e pjekur 100 gr
Mozarela 250 gr
Kripë
1.Vendosim mozarelen në një kullesë në frigorifer një natë para përgatitjes që të kulloje lëngu. E presim në feta dhe e vendosim në një pjatë.
2.Lajmë perimet, i presim në feta duke i pjekur dhe i rregullojmë me kripë.
3.Ngrohim beshamelën duke i shtuar pak qumësht në mënyrë që të krijojmë një masë homogjene. Fillojmë me përgatitjen duke vendosur përbëresit me radhë.
4.Në fillim një shtresë me beshamelë në mënyrë që të mos ngjiten petat.
5.Vazhdojmë me një shtresë me petat e lazanjës, beshamelë dhe disa feta perimesh, proshutën e pjekur, mozarelën, përsëri një shtresë me peta dhe kështu derisa të vendosim të gjithë përbërësit duke pasur parasysh që në fund do ta mbulojmë me një shtresë të bollshme më beshamelë dhe me djathin e grirë grana.
6.E pjekim në temperaturë 180 gradë derisa sipërfaqja të ketë marrë ngjyrë të artë. Shijojeni!
Në një tenxhere hedhim ujë dhe sapo të marrë valë shtojmë kripën dhe makaronat. Në një tigan me pak vaj ulliri vendosim 2 thelpinj hudhër dhe pak majdanoz që të aromatizohet vaji sa më mirë. Shtojmë më pas frutat...
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Lini një koment