Supë krem me thjerrëza dhe perime, shumë e rekomanduar gjatë muajit të Ramazanit
2 filxhanë e gjysmë me thjerrëza të kuqe
1 karotë e qëruar dhe e prerë në kubik
1 qepë e prerë në kubik
1 patate e prerë në kubik
¼ filxhan me lëng limoni
2.5-3 litra ujë
Majdanoz i freskët
Kripë, piper
1.Lani mirë thjerrëzat dhe i kaloni në një tenxhere. Sipër i shtoni perimet e prera, ujin dhe i vini të ziejnë.
2.I lini afërsisht 45 minuta.
3.Më pas e fikni zjarrin dhe përdorni një blender dore për ta bërë supën kremoze.
4.E vendosni për 15 minuta të tjera në zjarr mesatar.
5.I shtoni kripën, piperin dhe në fund majdanozin. E shërbeni supën të ngrohtë me lëng limoni sipër. Ju bëftë mirë!
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment