Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Në fundin e tasave të zupave formoni një shtresë me biskota të thërrmuara.
2.Në një tenxhere ku keni vendosur për të zierë qumështin, shtoni të verdhat e vezëve që i keni rrahur më parë me sheqer dhe niseshte.
3.E përzieni vazhdimisht masën derisa të trashet.
4.Sapo të arrihet trashësia e dëshiruar shtoni vaniljen. E përzieni sërish.
5.E heqim tenxheren nga zjarri dhe nisim mbushjen e kupave.
6.I mbushim të gjitha me krem deri në gjysmë e më pas hedhim një shtresë me biskota të thërmuara.
7.Më pas hedhim pjesën tjetër të kremit duke mbushur gjysmën e kupave.
8.Në fund shtojmë sërish një shtresë me biskota të thërmuara edhe arra nëse preferoni.
9.Pasi janë ftohur futen në frigorifer dhe zupat konsumohen të ftohta. Shijojini!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment