Supë me thjerrëza të kuqe dhe spinaq

1 gotë thjerrëza
1 qepë mesatare
4 lugë gjelle vaj ulliri
2 degë selino
2 karota
3 thelpinj hudhra
1 lugë çaji kumin
1 lugë kafe trumzë (të thatë)
1 litër lëng pule + ujë
1 filxhan çaji pure domateje
1 lugë çaji piper i kuq
4 lugë gjelle salcë kosi
2 gjethe dafinë
200 gram spinaq
Kripë dhe piper i zi

1.Shpëlajmë mirë thjerrëzat me ujë të bollshëm. Qepën e grijmë hollë dhe e vendosim në një tenxhere me vaj ulliri.

2.Pasi të jetë zbutur pak, shtojmë selinonë të grirë hollë.

3.Kaurdisim së bashku qepën me selinonë duke shtuar karotën të prerë hollë, 3 thelpinj hudhra.

4.Vazhdojmë përziejmë duke shtuar një lugë gjelle kumin, trumzë, thjerrëzat. I përziejmë duke shtuar lëngun e pulës me ujë sa të mbulojë thjerrëzat dhe shtojmë purenë e domates dhe dafinën.

5.Shtojmë piper të kuq, të zi dhe kripë. Më pas heqim gjethen e dafinës dhe e kalojmë supën në blender.

6.Presim spinaqin dhe e hedhim po ashtu në blender duke e përzierë për 2 minuta.

7.E servirim duke shtuar 1 lugë gjelle kos, vaj ulliri shoqëruar me një fetë buke të thekur. Ju bëftë mirë!

Lini një koment