5 arsye përse bëni mirë të pini më shpesh çaj shafrani
Shafrani i Indisë është një erëz e famshme me ngjyrë të verdhë në portokalli dhe përmban shumë përfitime shëndetësore. Antioksidanti primar në këtë erëz është kurkumeni i cili është një substancë anti-inflamatore që është përdorur për shekuj në mjekësinë kineze.
Shafrani i Indisë mund të ndihmojë në kontrollimin e shtimit të peshës, eliminimin e obezitetit dhe trajtimin e çrregullimeve metabolike. Prandaj rekomandohet që 1-2 herë në javë të konsumoni çaj shafrani për të humbur peshë dhe për të luftuar simptomat e gripit.
Studime të shumta kanë treguar se shafrani i Indisë është jashtëzakonisht i dobishëm në rastin e infeksioneve, problemeve të tretjes, inflamacionit, madje edhe kancerit. Gjithashtu shërben si antibiotik i fuqishëm për trupin tonë./neps.al
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lini një koment