Receta klasike e tiramisu-së në gota

2 vezë
100 gr sheqer
100 ml pana
250 gr mascarpone
150 gr Savoiardi (biskota per tiramisù)
100 ml kafe e përgatitur (Nescafe)
10 gram kakao pluhur

1.Vendosim në një enë vezët dhe sheqerin. I përziejmë me mikser dore derisa masa të fryhet e të bëhet homogjene e kremoze.
2.Në një enë tjetër vendosim panën dhe e pëziejmë pak me mikserin. E lëmë në frigorifer që të pushojë.
3.Marrim masën e përgatitur më parë me vezë dhe sheqer dhe i shtojmë maskarponen. E përziejmë me një spatul nga poshtë-lartë me kujdes që të mos shfryhet veza.
4.Kur masa të jetë bërë krem mund ta bashkojmë me panën. Në këtë mënyrë përgatisim kremin e tiramisù-së.
5.Marrim 4 gota dhe vendosim pak krem poshtë. Biskotën e lyejmë me kafen Nescafe, e vendosim sipër kremit të tiramisù-së dhe shtojmë pak kakao të situr. Vendosim sërish krem sipër dhe biskotë tjetër të zbutur me kafe.
6.Përsërisim të njëjtin hap dhe më pas i vendosim në frigorifer për 1 orë që të mpiksen.
7.Pas 1 ore mund t’i shërbejmë dhe shijojmë. Ju bëftë mirë!

Lini një koment