Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Një recetë shumë e përshtatshme për ditët ku koha juaj është e kufizuar!
Zieni pastat me metodën e zakonshme dhe ruajeni ujin e tyre.
Në një tigan me pak vaj luledielli skuqni qepën dhe hudhrën.
Shtoni mishin e viçit dhe e përzieni mirë.
I lini për gati 5 minuta në zjarr mesatar.
Shtoni 2 gota nga uji i pastave, salcën e domateve. E lini edhe për 8-10 minuta të tjera në zjarr.
Tani shtoni pastat, i përzieni mirë dhe shtoni djathin e grirë.
Pas 2-3 minutash, kur të ketë shkrirë djathi, e hiqni nga zjarri dhe shërbejeni të ngrohtë. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment