Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Në një tas të madh bashkoni misrat, bukën, vezët, qepën e njomë, pak kripë e piper, majonezën, kosin, majdanozin, lëngun e limonit dhe specin.
2.I përzieni mirë dhe shtoni tonin e peshkut (kullojeni më parë nga vaji).
3.Tasin mbështilleni me një qese kuzhine dhe e fusni në frigorifer për 1 orë sa të forcohet disi.
4.Parangrohni furrën në 200 gradë celsius.
5.Merrni një tavë dhe shtroni në të një letër kuzhine.
6.Nxirreni masën nga frigoriferi dhe formoni qoftet me dorë.
7.I vendosni në tavë dhe i fusni në furrë të piqen për 24-28 minuta. Ju bëftë mirë!
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment