Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Ju kishte marrë malli për pak frikase?
Kaurdisim mishin e qingjit me pak gjalpë, kripë dhe piper. E shuajmë me ujë dhe e lëmë të ziejë për gati 40 minuta.
Shtojmë selinonë, karotat, qepët dhe patatet e prera dhe i ziejmë 20 minuta. Në tigan kaurdisim miellin dhe gjalpin, e shuajmë me qumësht dhe e përziejmë me tel kuzhine që mos na formohen kokrra.
E shtojmë kremin tek mishi dhe e ziejmë 2 minuta sa masa të njëtrajtësohet.
Rrahim në tas të verdhën e vezës me limon. Shtojmë ngadalë lëng nga mishi dhe më pas e hedhim të gjithë në tenxhere.
E rregullojmë me kripë, piper dhe kopër të freskët. Ju bëftë mirë!
Receta marrë nga blogu: "Papare, the beauty of small things".
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment