Çfarë i ndodh trupit tuaj kur pini lëng limoni me shafran
Gjëja më e mirë në lidhje me këtë mrekulli të natyrës është se është plotësisht e sigurt për t’u përdorur dhe nuk ka ndonjë efekt anësor ndryshe nga ilaçet sintetike komerciale.
Për të qenë më specifik, është zbuluar se shafrani i Indisë mund të jetë i dobishëm për trajtimin e të paktën 160 problemeve shëndetësore. Shafrani i Indisë ka veti të fuqishme antioksiduese që luftojnë radikalet e lira, ka veti anti-inflamatore dhe antiseptike.
Limoni pastron mëlçinë ndërsa uji i vakët ndihmon tretjen. Shtimi i shafranit në ujë me limon do të rrisë efektivitetin e kësaj pijeje me 10 herë. Kjo pije e pabesueshme do të përmirësojë funksionet e trupit tuaj, do të rivendosë shëndetin dhe do të rikthejë mirëqenien tuaj.
Uji me limon dhe shafran të Indisë është një pije që do ju mbajë të ngopur për një kohë të gjatë. Kjo do të thotë që do ju kontribuojë në humbjen e peshës.
Të tjera përfitime:
1. Promovon humbjen e peshës dhe pastron trupin nga toksinat
2. Rrit nivelin e energjisë dhe trajton kapsllëkun kronik
3. Ndihmon trupin të zbërthejë yndyrën menjëherë pas konsumimit
4. Rrit funksionin e mëlçisë dhe i mundëson trupit të zbërthejë toksinat
5. Për shkak të vetive të fuqishme antimikrobike, mund të forcojë tretjen dhe forcojë imunitetin, duke parandaluar kështu ftohjen dhe kollën
6. Ka veti të fuqishme anti-inflamatore dhe mund të trajtojë çrregullimet e trurit, përfshirë Alzheimerin dhe çmendurinë
7. Mund të pengojë rritjen e pothuajse të gjitha llojeve të qelizave kancerogjene
8. Ndihmon në luftimin e depresionit dhe shumë problemeve të tjera shëndetësore
Përbërësit e recetës:
1/2 lëng limoni
1/4 ose 1/2 lugë çaji shafran i Indisë
Një majë luge piper i zi
1 gotë ujë të ngrohtë
1 lugë çaji ëmbëlsues (opsionale)
Udhëzime:
Tek gota me ujë ngrohtë përzieni të gjithë përbërësit dhe i trazoni me ndihmën e një luge.
Konsumojeni këtë pije në mëngjes, teksa është ende e ngrohtë. Do të mahniteni nga rezultatet!/neps.al
Këto panine janë fare të thjeshta për tu përgatitur dhe përveç shijes janë edhe të shëndetshme, një mënyrë e mirë për ti bërë fëmijët të konsumojnë spinaqin në mënyrë indirekte. – Spinaqin e fteskët bashkë me qumështin i kalojmë...
Vendosim tiganin të nxehet , shtojmë vaj ulliri , qepët, bathët, hudhrat, piperin , kripë pastaj hedhim miellin dhe e kaurdisim derisa të bëhet me ngjyrë të artë, në fund shtojmë domatet dhe kumbullat , i trazojmë për pak...
Në një tenxhere hedhim ujë dhe sapo të marrë valë shtojmë kripën dhe makaronat. Në një tigan me pak vaj ulliri vendosim 2 thelpinj hudhër dhe pak majdanoz që të aromatizohet vaji sa më mirë. Shtojmë më pas frutat...
Lini një koment