Çfarë i ndodh trupit tuaj kur pini lëng limoni me shafran
Gjëja më e mirë në lidhje me këtë mrekulli të natyrës është se është plotësisht e sigurt për t’u përdorur dhe nuk ka ndonjë efekt anësor ndryshe nga ilaçet sintetike komerciale.
Për të qenë më specifik, është zbuluar se shafrani i Indisë mund të jetë i dobishëm për trajtimin e të paktën 160 problemeve shëndetësore. Shafrani i Indisë ka veti të fuqishme antioksiduese që luftojnë radikalet e lira, ka veti anti-inflamatore dhe antiseptike.
Limoni pastron mëlçinë ndërsa uji i vakët ndihmon tretjen. Shtimi i shafranit në ujë me limon do të rrisë efektivitetin e kësaj pijeje me 10 herë. Kjo pije e pabesueshme do të përmirësojë funksionet e trupit tuaj, do të rivendosë shëndetin dhe do të rikthejë mirëqenien tuaj.
Uji me limon dhe shafran të Indisë është një pije që do ju mbajë të ngopur për një kohë të gjatë. Kjo do të thotë që do ju kontribuojë në humbjen e peshës.
Të tjera përfitime:
1. Promovon humbjen e peshës dhe pastron trupin nga toksinat
2. Rrit nivelin e energjisë dhe trajton kapsllëkun kronik
3. Ndihmon trupin të zbërthejë yndyrën menjëherë pas konsumimit
4. Rrit funksionin e mëlçisë dhe i mundëson trupit të zbërthejë toksinat
5. Për shkak të vetive të fuqishme antimikrobike, mund të forcojë tretjen dhe forcojë imunitetin, duke parandaluar kështu ftohjen dhe kollën
6. Ka veti të fuqishme anti-inflamatore dhe mund të trajtojë çrregullimet e trurit, përfshirë Alzheimerin dhe çmendurinë
7. Mund të pengojë rritjen e pothuajse të gjitha llojeve të qelizave kancerogjene
8. Ndihmon në luftimin e depresionit dhe shumë problemeve të tjera shëndetësore
Përbërësit e recetës:
1/2 lëng limoni
1/4 ose 1/2 lugë çaji shafran i Indisë
Një majë luge piper i zi
1 gotë ujë të ngrohtë
1 lugë çaji ëmbëlsues (opsionale)
Udhëzime:
Tek gota me ujë ngrohtë përzieni të gjithë përbërësit dhe i trazoni me ndihmën e një luge.
Konsumojeni këtë pije në mëngjes, teksa është ende e ngrohtë. Do të mahniteni nga rezultatet!/neps.al
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment