Erëzat janë magjia në kuzhinën tonë. Këtu në Neps.al jemi ndalur tek shumë prej tyre, por sot e ka radhën majdanozi.
Ai jo vetëm që i shton shijen pjatave tona, por është i rëndësishëm për t’u përfshirë në dietën tonë ushqimore, edhe për përfitimet shëndetësore që na jep.
Majdanozi i thatë për shembull, mund të përdoret për të përmirësuar shijen e supave, gjellërave dhe salcave sidomos.
Por përse na shërben majdanozi? Majdanozi është i përsosur për të ndihmuar në trajtimin e presionit të lartë të gjakut. Gjithashtu, falë vitaminës K, majdanozi ndihmon në shëndetin e kockave tona duke i bërë ato më të forta./neps.al
Hiperglicemia është një term për sheqerin e lartë në gjak, një gjendje e zakonshme e diabetit. Glukoza, ose sheqeri në gjak, vjen nga ushqimi që hani dhe është burimi kryesor i energjisë për trupin tuaj. Glukoza natyrisht rritet dhe...
Të qenurit nënpeshë mund të jetë shqetësuese nëse është rezultat i të ushqyerit keq ose nëse je shtatzënë ose ke shqetësime të tjera shëndetësore. Për persona të caktuar mund të mjaftojë shtimi i sasisë së ushqimit për të ndryshuar...
A ka ndjesi më të keqe kur zgjohesh nga gjumi me grykën e thatë, pa zë, dhe të dhemb ede kur kalon pështymën…? Zyrtarisht je sëmurë. Por ndonëse oreksi mund të të jetë prerë, të ushqehesh siç duhet veçanërisht...
Lini një koment