5 gabimet që amvisat bëjnë më shpesh në larjen e enëve

Pasi kemi ngrënë një drekë të mirë, na duhet të lajmë një mal me enë.

Ndonjëherë nga lodhja apo përtesa, gjatë larjes së tyre harrojmë që bëjmë disa gabime të rëndomta e që duhet t’i shmangim sa më parë.

Cilat janë ato?

Hidhuni një sy pikave më poshtë:

Përdorni një sfungjer të pistë


Përpiquni të mbani sfungjerin sa më të pastër që të jetë e mundur duke i larë me sapun antibakterial pas çdo përdorimi dhe duke i vënë ato në vende të thata. Përdorni sfungjer më vete për gotat, pjatat dhe tenxheret.

I lini më shumë seç duhet në pjatalarëse

Mbingarkesa në pjatalarëse do të thotë se makina nuk është në gjendje të kryejë siç duhet punën e vet, duke çuar në enë të papastërta dhe mbetje të mbetura të sapunit.

Lani enët në një lavaman të pistë

Image result for washing the dishies"
Kurrë mos filloni të lani enët nëse më përpara, nuk keni pastruar lavamanin.

Përdorni shumë detergjent enësh 

Image result for washing the dishies"
Uji duhet të jetë shumë i bollshëm për të larë enët, në të kundërt toksinat e rrezikshme, ndikojnë në organizmin tuaj për keq.

Nuk i shpëlani enët në fillim


Është normale që të keni grimca ushqimesh në pjatë, por nuk është normale që t’i vendosni direkt në pjatalarëse, pa i shpëlarë në fillim me ujë.

Lini një koment