Tavë me qepë të karamelizuara dhe djathë mozzarella. Gati për ta provuar?
10 lugë gjelle gjalpë pa kripë
2 qepë të vogla të prera në rrathë të vegjël
2 thelpi hudhra të grimcuara
2 degë trumzë të copëtuara imët
1 gjethe dafine
1 pako makarona, modeli sipas dëshirës
¼ filxhan me verë të bardhë
½ filxhan me miell
4 filxhanë me qumësht
3 filxhanë me djathë mozzarella të grirë imët
2 filxhanë me djathë çedar të grirë imët
1 koncentrat pule
1.Në një tigan me nxehtësi mesatare, skuqni 2 lugë gjelle gjalpë. Shtoni qepët, hudhrat, trumzën, gjethen e dafinës dhe i përzieni mirë derisa qepët të karamelizohen. Ky proces mund t’ju marrë deri në 30 minuta kohë.
2.Shtoni edhe koncentratin e pulës të tretur më parë në ujë dhe verën. I përzieni mirë të gjitha bashkë dhe më pas i hiqni nga zjarri.
3.Në një tenxhere të madhe vendosni ujin me kripë të ziejë. Shtoni makaronat të ziejnë për gati 10 minuta.
4.Më pas i kulloni dhe i lini mënjanë.
5.Në një tigan vendosni qumështin për t’u ngrohur dhe më pas e lini mënjanë.
6.Në një tenxhere tjetër skuqni 8 lugë gjelle gjalpë. Sapo gjalpi të ketë shkrirë shtoni miellin dhe e trazoni vazhdimisht, për gati 3 minuta.
7.Gradualisht i shtoni qumështin, por ende vazhdoni ta përzieni.
8.Tani i shtoni djathin çedar dhe mozzarella dhe i përzieni derisa ato të shkrijnë.
9.Merrni një tavë dhe shtoni në të makaronat.
10.Sipër i shtoni masën me qepë që përgatitët dhe në fund salcën me djathë.
11.I përhapni mirë dhe e fusni tavën në furrë për 10 minuta në temperaturë 180 gradë. Ju bëftë mirë!
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Lini një koment