1.Si fillim ngrohni furrën në temperaturën 210 gradë.
2.Pastaj pastroni qepët dhe prejini në njërën anë.
3.Hiqni pjesën e brendshme.
4.Ndërkohë, në një tas të madh miksoni mishin e grirë, kërpudhat, majdanozin, sheqerin, salcat dhe thërrimet e bukës. 5.Përziejini mirë dhe në fund hidhni qepët e grira.
6.Mbushni qepët me përzierjen me mish të grirë dhe mbështillni secilën prej tyre me një fetë proshutë.
7.Renditini në një tavë dhe vendosini në furrë të piqen për 40 minuta.
8.Largojini nga furra dhe spërkatini me pak salcë sipas dëshirës.
9.Rikthejini për 5 minuta në furrë.
10.Pastaj sherbejini duke hedhur salcat.
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
Ke pyetur ndonjëherë pse djathi zviceran ka ato vrima kaq të njohura? Për vite me radhë, fëmijët (dhe ndonjëherë edhe të rriturit) janë argëtuar me idenë e minjve të vegjël që kafshojnë djathin duke lënë boshllëqe pas tyre. Por...
A e dini se gocat e detit, këto krijesa të vogla që shumë prej nesh i shijojnë në një pjatë të freskët me limon, fshehin një sekret vërtet të pazakontë? Përtej shijes së tyre unike dhe reputacionit si afrodisiak,...
Lini një koment