Si të gatuajmë fasulet pllaqi me recetën e Blerina Bombaj

Si të gatuajmë fasulet pllaqi me recetën e Blerina Bombaj

Persona: 4
Koha e përgatitjes: 15 minuta Koha e gatimit: 20 minuta

Pllaqitë i lini në ujë një natë më parë dhe pastaj fillo gatuaji me recetën e dietologes së njohur Blerina Bombaj!

Ingredientët

  • 500 gram fasule pllaqi
  • 2 kokrra qepë të mëdha, të grira
  • 3 thelpinj hudhra
  • 1 tufë e vogël selino
  • 2 karota
  • 3 gjethe dafine
  • pak vaj ulliri
  • kripë, piper
  • rigon
  • pak mendërz
  • 4 fije domate e thatë
  • 3 lugë të mëdha gjelle salcë domateje

Udhëzimet

1

Kavardisni qepën me vajin e ullirit, shtoni hudhrat, karotat e në fund selinonë.

2

Pasi të zbutet qepa, shtoni salcën e domates dhe e përzieni. Shtoni ujë, dafinë dhe mbyllni kapakun. Uleni zjarrin në nivel mesatar.

3

Pllaqitë i lini një natë më parë në ujë. I zieni dhe e derdhni ujin. I kaloni në tenxhere me qepën.

4

I zieni bashkë rreth 1 orë ose derisa të trashet lëngu. I kaloni në furrë duke shtuar domaten e tharë, rigonin dhe menderzën, përreth 30 minuta në 180 gradë. Ju bëftë mirë!

Shënime

Foto dhe receta marrë nga faqja zyrtare në Instagram e dietologes Blerina Bombaj

Lini një koment