Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Pllaqitë i lini në ujë një natë më parë dhe pastaj fillo gatuaji me recetën e dietologes së njohur Blerina Bombaj!
Kavardisni qepën me vajin e ullirit, shtoni hudhrat, karotat e në fund selinonë.
Pasi të zbutet qepa, shtoni salcën e domates dhe e përzieni. Shtoni ujë, dafinë dhe mbyllni kapakun. Uleni zjarrin në nivel mesatar.
Pllaqitë i lini një natë më parë në ujë. I zieni dhe e derdhni ujin. I kaloni në tenxhere me qepën.
I zieni bashkë rreth 1 orë ose derisa të trashet lëngu. I kaloni në furrë duke shtuar domaten e tharë, rigonin dhe menderzën, përreth 30 minuta në 180 gradë. Ju bëftë mirë!
Foto dhe receta marrë nga faqja zyrtare në Instagram e dietologes Blerina Bombaj
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment