Përse mielli dhe kafeja në dysheme nuk duhen pastruar me fshesë korenti
Të pastruarit e gjërave me fshesë korenti ndonjëherë tingëllon të jetë si zgjidhja më e mirë e më efikase. Në fakt nuk është krejtësisht kështu. Ndonjëherë mirë e bukur, fshesa e korentit mund të pushojë së funksionuari. Dhe kjo sigurisht sepse ka përthithur gjëra që nuk duhej.
Sot do të ndalemi konkretisht tek 3 lloje ushqimesh, që mund të gjenden në dyshemenë e kuzhinës suaj.
Të tilla si kafeja dhe kakao
Nëse përdorni fshesën e korentit për të pastruar vendin nga këto produkte, atëherë rrezikoni të nxisni rritjen e mykut në koshin e fshesës. Grimcat e vogla të kafesë apo kakaos ngjiten me shpejtësi në pjesët e brendshme të vakumit dhe pastrimi i tyre bëhet gati i pamundur. Ato mund të bllokojnë gjithashtu edhe filtrat, futen brenda motorrit dhe madje e çaktivizojnë atë.
Mielli
Kur pastroni miellin e rënë përtokë me fshesë korenti, kini kujdes me sasinë. Një sasi e vogël nuk e dëmton pajisjen. Ama një sasi e madhe do të bllokojë tërësisht filtrat e paisjes dhe do ta nxjerrë jashtë funksionit për një kohë të gjatë./neps.al
Mbrëmjet me miq të shumtë në shtëpi janë gjithnjë një kënaqësi e madhe falë argëtimit e kujtimeve që mbeten, veçanërisht kur ka humor e biseda të këndshme. Por organizimi i saj mund të kthehet në një mundim të jashtëzakonshëm...
Për të përgatitur bazën, përzieni 50 g miell me 50 g ujë të vakët në një kavanoz ose, akoma më mirë, një enë plastike. Sigurohuni që i gjithë mielli të jetë përfshirë dhe lëreni gjysmë të pambuluar në temperaturën...
Të kanë tepruar dy feta picë nga një natë më parë dhe po gëzon sepse sapo kuptove që e ke mëngjesin gati. Ajo që duhet është vetëm t’i ngohësh shpejt e shpejt… po si? Në mikrovalë brumi bëhet si...
Lini një koment