Panna Cota me luleshtrydhe, ja si mund ta bëni në shtëpi

1 litër qumësht
100 gr sheqer
100 gr xhelatinë
50 gr xhinxher
1 luleshtrydhe (e ndarë në 4 pjesë)
1/2 karrotë
1/2 gotë verë e kuqe
Gjalpë

1.Në një tenxhere vendosni për të zierë dy gota qumësht.

2.Shtoni sheqerin dhe teksa i trazoni shtoni xhelantinën.

3.I përzieni mirë dhe kaloni tri lugë nga masa që sapo përgatitët në një gotë.

4.Ndërkohë në një tigan tjetër skuqni pakon e gjalpit .

5.Shtoni karrotat, xhinxherin dhe sheqerin.

6.Trazojini mirë dhe shtoni verën.

7.Tani kaloni pak nga masa që përgatitët tek gota prej qelqi.

8.E fusni në frigorifer dhe e lini për 15-20 minuta.

9.Sipër i vendosni luleshtrydhen për dekor.

Lini një koment