Si ta pastrosh shkëlqyeshëm grirësen e djathit me këtë truk të thjeshtë
Të gjitha amsivat e kanë një grirëse të tillë dore. Ajo na shërben për të grimcuar ushqime të ndryshme, si për shembull djathin, karotën, qepën, patatet etj. Deri këtu gjithçka shumë mirë, pasi kush do të kishte durimin t’i priste këto perime me dorë?
Ama, si t’ia bëjmë kur vjen puna për ta pastruar? Si mund t’i largojmë ato copëzat e vogla të ushqimeve që mbeten në rende? Si ta largojmë aromën e ushqimeve?
Neps.al ju tregon një truk shumë të thjeshtë.
Mjafton të merrni një limon dhe ta ndani përgjysmë.
Fërkojeni gjysmën e limonit mbi rende dhe kështu veproni edhe me gjysmën tjetër të limonit. Në fund e shpëlani me ujë të ngrohtë.
Lëngu i limonit do largojë papastërtitë, ushqimet e mbetura si dhe do e bëjë renden e dorës të shkëlqejë nga pastërtia./neps.al
Mbrëmjet me miq të shumtë në shtëpi janë gjithnjë një kënaqësi e madhe falë argëtimit e kujtimeve që mbeten, veçanërisht kur ka humor e biseda të këndshme. Por organizimi i saj mund të kthehet në një mundim të jashtëzakonshëm...
Për të përgatitur bazën, përzieni 50 g miell me 50 g ujë të vakët në një kavanoz ose, akoma më mirë, një enë plastike. Sigurohuni që i gjithë mielli të jetë përfshirë dhe lëreni gjysmë të pambuluar në temperaturën...
Të kanë tepruar dy feta picë nga një natë më parë dhe po gëzon sepse sapo kuptove që e ke mëngjesin gati. Ajo që duhet është vetëm t’i ngohësh shpejt e shpejt… po si? Në mikrovalë brumi bëhet si...
Lini një koment