Përse kuzhina jonë duhet të ketë vetëm thika cilësore
Thikat e mira rrinë shkëlqyeshëm në dorën tonë. Prerja e ushqimeve me to bëhet më e thjeshtë dhe pa u stërmunduar. Produkte të tilla si mishi, apo buka mund t’i presim në feta të holla sikurse gjithnjë keni ëndërruar.
Thikat e mira nuk kanë nevojë të mprehen shpesh, kjo për shkak se ato përbëhen nga materiale të mira. Një material i mirë shmang ndryshkun dhe nuk lejon kurrë maja të thyera të tehut.
Frika se mund të lëndoheni nga thikat e mprehta?
Kjo është vetëm një frikë psikologjike. Thikat e mira të lejojnë të punosh qetë dhe pa u sforcuar. Kjo shmang pikërisht atë gjë, që thikat jo cilësore shpesh na e shkaktojnë.
Për përdorim të përditshëm, amvisat duhet ta dinë se kuzhina ka nevojë për 4 thika themelore:
Thika e madhe si e një shefi kuzhine
Thika e dhëmbëzuar
Thika pa dhëmbë (për të lyer bukën me gjalpë për shembull)
E ke tepruar me kripën në supë, gjellë apo salcë? Mos u shqetëso, ka zgjidhje: 1️⃣ Shto një patate – Qëroje dhe hidhe në gatim. Ajo thith një pjesë të kripës. Hiqe përpara se ta shërbesh. 2️⃣ Shto pak...
Nëse do të shtrydhësh limonin dhe s’dëshiron të humbasësh asnjë pikë: 1️⃣ Rrotulloje mbi tavolinë duke e shtypur lehtë me pëllëmbën e dorës – kjo zbut fibrat dhe e ndihmon të lëshojë më shumë lëng. 2️⃣ Vendose në mikrovalë...
Për të rriturit që vuajnë nga intoleranca ndaj laktozës, konsumimi i qumështit të fermentuar mund të eliminojë ose të zvogëlojë ndjeshëm simptomat e këtij problemi. Studiuesit besojnë se mikroorganizmat e pranishëm në këtë produkt të fermentuar – i njohur...
Lini një koment