1.Prisni dardhat në gjysmë rrathë. 2.Në një mikser elektrik shtoni sheqerin, gjalpin dhe i përzieni mirë. Shtoni vaniljen, vezët dhe vazhdoni t’i përzieni. 3.Shtoni pluhurin pjekës, miellin dhe pak kripë. I përzieni për 1-2 minuta. 4.Gradualisht shtoni qumështin dhe vazhdoni përzierjen. 5.Merrni një formë specifike për ëmbëlsira dhe e lyeni me spray kundër ngjitjes. Shtroni në të masën që përgatitët. 6.Radhisni në sipërfaqe fetat e dardhës që i keni lyer më parë me kanellë dhe sheqer kaf. 7.Tani e fusni në furrë në 200 gradë për 40-45 minuta. 8.Pasi të jetë gati, i shtoni sipër sheqer pluhur dhe shijojeni!
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Lini një koment