Rizoto 4-djathërat, do ju bëjë të lëpini gishtat!

Si të përgatisni vetë rizoton e shijshme me 4-djathërat:

Përbërësit:

  • 350 gram oriz për rizoto
  • 50 gram djathë kaçkavall deleje
  • 50 gram djathë gorgonxola
  • 50 gram djathë parmixhano ose grana
  • 1-2 lugë pana për kuzhinë
  • 1/2 qepë e vogël
  • 70 gram gjalpë
  • 1 litër lëng perimesh
  • 1 gotë verë të bardhë në temperaturë ambienti
  • pak piper të zi të sapo bluar

Udhëzime: 

  • Grijmë hollë qepën dhe e përziejmë me gjalpin në zjarr shumë të ulët. Shtojmë orizin dhe e përziejmë derisa kokrrat e orizit ta kenë thithur të gjithë yndyrën.
  • E shuajmë të gjithë përbërjen me verën e bardhë, shtojmë nxehtësinë dhe presim derisa të avullojë alkooli i verës.
  • Shtojmë pak e nga pak lëngun e perimeve duke pasur kujdes të mos shtojmë garuzhden e dytë, nëse e para nuk është thithur nga masa e arritur.
  • Në momentin qe rizoto është drejt përfundimit, shtojmë djathërat e grirë dhe pak pana për ta bërë rizoton më kremoze.
  • E fikim zjarrin, i vendosim kapakun rizotos dhe e lemë të ftohet për rreth 5 minuta. E shërbejmë të ngrohtë të spërkatur me pak pipër të zi.

Mos harro se rizoton 4 djathërat mund ta shijosh edhe me një klik falë SnapFood.

Zgjidh restorant “Segafredo” dhe vetëm me 350 lekë, porosia do të vijë në pak minuta.

Çfarë pret? Shkarko tani falas aplikacionin nga telefoni yt!

Lini një koment