Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Në një tas hedhim qumështin, ujin e vakur, majanë e thatë, sheqerin, i përziejmë, shtojmë miellin, kripën dhe vazhdojmë përzierjen duke shtuar pak nga pak miellin.
Vazhdojmë punimin e brumit derisa të formohet një brumë elastik. Vendosim brumin në një tas, e mbulojmë mirë dhe e lëmë të pushojë për një orë.
Më pas nxjerrim brumin, e punojmë pak dhe e ndajmë në kulaçë, rreth 14 të tillë.
Presim gjalpin dhe e trazojmë me të verdhën e vezës.
Ngjeshim kulaçët me dorë duke i hapur në një diametër 10 cm dhe duke i lyer mirë me gjalpë e vezë.
Shtrojmë një letër pjekjeje në një tepsi dhe vendosim brumin në formë rrethore në tavë duke bërë vendosjen njëra pas tjetrës.
Vendosim tepsinë në furrë në temperaturë 190 gradë Celsius, për 20-25 minuta. Ju bëftë mirë!
Receta dhe foto marrë nga shqiptarja.com Realizuar më parë nga Zonja Vjollca
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment