Ky kek i shijshëm përgatitet kollaj me boronica të ngrira
200 gram sheqer
3 vezë
150 ml kos
350 gram miell
150 ml vaj ulliri
1 pako boronica të ngrira frigoriferi
1 pako pluhur pjekës
150 gram çokollatë
½ filxhan qumësht
1.Në një enë rrihni sheqerin me vezët.
2.Shtoni kosin, vajin e ullirit dhe vazhdoni t’i trazoni. Tani shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe në fund boronicat e ngrira.
3.I trazoni mirë me një rrahës elektrik dhe do të shkoni që keku do të marrë një ngjyrë të këndshme vjolë e errët.
4.Masën e përftuar e shtroni me kujdes në një tavë dhe e fusni në furrë të piqet ndadalë në 190 gradë.
5.Ndërkohë përgatisim çokollatën e shkrirë me banjomari. Në fund e përziejmë me pak qumësht.
6.Sapo keku të dalë nga furra, e lëmë të ftohet 5 minuta dhe i shtojmë çokokollatën sipër.
7.Sipas dëshirës mund t’i shtoni edhe disa copëza arrë kokosi.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Lini një koment