Ky kek i shijshëm përgatitet kollaj me boronica të ngrira
200 gram sheqer
3 vezë
150 ml kos
350 gram miell
150 ml vaj ulliri
1 pako boronica të ngrira frigoriferi
1 pako pluhur pjekës
150 gram çokollatë
½ filxhan qumësht
1.Në një enë rrihni sheqerin me vezët.
2.Shtoni kosin, vajin e ullirit dhe vazhdoni t’i trazoni. Tani shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe në fund boronicat e ngrira.
3.I trazoni mirë me një rrahës elektrik dhe do të shkoni që keku do të marrë një ngjyrë të këndshme vjolë e errët.
4.Masën e përftuar e shtroni me kujdes në një tavë dhe e fusni në furrë të piqet ndadalë në 190 gradë.
5.Ndërkohë përgatisim çokollatën e shkrirë me banjomari. Në fund e përziejmë me pak qumësht.
6.Sapo keku të dalë nga furra, e lëmë të ftohet 5 minuta dhe i shtojmë çokokollatën sipër.
7.Sipas dëshirës mund t’i shtoni edhe disa copëza arrë kokosi.
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Lini një koment