Receta që i shndërron kërpudhat në krokante dhe plot shije të mirë
300 gram kërpudha
5 lugë gjelle miell
1 filxhan ujë
200 gram galetë (bukë e thekur e grirë imët)
1 filxhan me vaj luledielli
½ lugë çaji spec i kuq pluhur
Kripë, piper për shije
1.Lani mirë kërpudhat dhe i prisni në copa të vogla.
2.Në një enë bashkoni miellin dhe specin pluhur. Shtoni kripë, piper. I përzieni të gjitha bashkë. Në një tas tjetër shtoni galetën.
3.Merrni kërpudhat, i kaloni fillimisht tek tasi me miell dhe pastaj i kaloni tek tasi me galetë.
4.Në një tigan me vaj luledielli të nxehur, vendosni kërpudhat për t’i skuqur 1 e nga 1.
5.Shërbejeni me një gotë verë të kuqe!
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Lini një koment