Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1.Pastroni fillimisht perimet dhe i prisni në kubikë të vegjël.
2.Ngrohni gjalpin e vajin dhe vendosni qepët, karotat ,selinonë të kaurdisen për 2-3 min.
3.Shtoni gjoksin e pulës të prerë në 4 copa të mëdha, specat, xhenxhefilin e kokrrat e misrit.
4.Kaurdisini sa mishi të marrë faqe nga të gjitha anët. Shtoni 4 gota ujë të nxehtë, mbyllni kapakun dhe lërini të ziejnë në zjarr të mesmë për rreth 30 minuta.
5.Nëse perimet nuk janë zbutur pas kësaj kohe, mund të shtoni edhe 1 gotë ujë e të vazhdoni zierjen edhe për pak. Hiqni mishin e pulës dhe ndajeni në copëza të vogla.
6.Gjysmën e supës kalojeni në mikser me gjysëm qumështin dhe niseshtenë dhe rikthejeni në tenxhere së bashku me gjoksin e pulës.
7.Hidhini kripë, piper, spec djegës e arrëmyshk.
8.Lëreni të valojë rreth 5 minuta derisa lëngu të trashet, duke e përzierë herë pas here. Shërbejeni me bishtat e qepës së njomë të prerë imët, lëng limoni e bukë të thekur.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment