2 lugë gjelle salcë domatesh (mundësisht e bërë vetë)
1 gotë qumësht
Kripë, piper
1.Si fillim vendosni për të zierë makaronat me metodën e zakonshme në një tenxhere me ujë e kripë.
2.Në një tigan skuqni gjalpin. Menjëherë shtoni miellin dhe e përzieni mirë. Në fund shtoni qumështin dhe trazojeni sërish që të mos krijohen kokrriza.
3.Shtoni mustardën, pak kripë e piper.
4.Pasi makaronat të kenë zierë i shtroni në një tavë. Sipër i shtoni salcën që përgatitët dhe i trazoni mirë.
5.Shtoni salcën e domateve në sipërfaqe dhe në fund djathin gouda të grirë imët.
6.E fusni në furrë për 20 minuta në temperaturë 180 gradë. Ju bëftë mirë!
Në një tenxhere hedhim ujë dhe sapo të marrë valë shtojmë kripën dhe makaronat. Në një tigan me pak vaj ulliri vendosim 2 thelpinj hudhër dhe pak majdanoz që të aromatizohet vaji sa më mirë. Shtojmë më pas frutat...
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Lini një koment