Bukë me banane dhe karota, për t’i shtuar lezetin vakteve tuaja!
2 gota miell
2 banane të qëruara
1 gotë me karota të grira imët në rende
2 vezë të rrahura mirë
½ filxhan me qumësht
¼ filxhan me shurup panje
½ filxhan me rrush të thatë
½ filxhan çaji me arra të grira
½ filxhan me copëza çokollate
1.Parangrohni furrën në 220 gradë celsius. 2.Në një tas të madh shtoni miellin. Ndërkohë në një enë tjetër bashkoni bananet e shtypura, karotat, vezët, qumështin, shurupin e panjes dhe i përzieni mirë derisa të krijoni një masë homogjene. 3.Tani e shtoni tek mielli dhe e përzieni mirë të gjithën. Shtoni rrushin e thatë, copëzat e çokollatës dhe arrat. 4.Merrni një formë specifike dhe shtroni në të masën që përgatitët dhe e niveloni mirë me ndihmën e një spatule. 5.Në krye mund të t’i vendosni disa rripa bananeje. 6.E fusni në furrë për 35-40 minuta ose derisa ta shikoni që buka është pjekur tërësisht. 7.E lini pak të ftohet para se ta ndani në feta. Ju bëftë mirë!
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Lini një koment