Bukë me banane dhe karota, për t’i shtuar lezetin vakteve tuaja!
2 gota miell
2 banane të qëruara
1 gotë me karota të grira imët në rende
2 vezë të rrahura mirë
½ filxhan me qumësht
¼ filxhan me shurup panje
½ filxhan me rrush të thatë
½ filxhan çaji me arra të grira
½ filxhan me copëza çokollate
1.Parangrohni furrën në 220 gradë celsius. 2.Në një tas të madh shtoni miellin. Ndërkohë në një enë tjetër bashkoni bananet e shtypura, karotat, vezët, qumështin, shurupin e panjes dhe i përzieni mirë derisa të krijoni një masë homogjene. 3.Tani e shtoni tek mielli dhe e përzieni mirë të gjithën. Shtoni rrushin e thatë, copëzat e çokollatës dhe arrat. 4.Merrni një formë specifike dhe shtroni në të masën që përgatitët dhe e niveloni mirë me ndihmën e një spatule. 5.Në krye mund të t’i vendosni disa rripa bananeje. 6.E fusni në furrë për 35-40 minuta ose derisa ta shikoni që buka është pjekur tërësisht. 7.E lini pak të ftohet para se ta ndani në feta. Ju bëftë mirë!
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
Shumë prej nesh e kemi provuar atë momentin e këndshëm në fund të një vakti në një restorant kinez, kur na shërbehet një biskotë krokante që fsheh brenda një copëz letre me një “parashikim”, mesazh apo disa numra me...
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
Lini një koment